Tidligere bilsportutøver Molly Pettit har testet Safedrive Pro

Publisert 04.10.23
av Torgeir Trapnes

Molly Pettit er en kjent profil innen motor- og motorsportmiljøet i Norge, først og fremst som profesjonell bilsportutøver. De siste årene har hun vært mye å se på TV-skjermen som motorsport-reporter for WRC og programleder på NRK og Viasat 4. Vi ble med Molly på en skikkelig test av Safedrive Pro!

Molly Pettit tester trafikkalarmen Safedrive Pro.

– Safedrive har på kort tid blitt Norges største felleskap langs veien. Over 100.000 kjører med Safedrive hver dag, enten det er i bilen, lastebilen eller på motorsykkelen. Med denne kan vi passe på hverandre, ved å dele informasjon om farer, hindringer og hendelser i trafikken.

Det forteller Molly Pettit i det hun tar oss med inn i bilen for å teste Safedrive Pro.

– Noen har uttalt at de er litt skeptiske til denne, fordi den også varsler om kontroller og fotobokser. Det er nok fordi noen tror at slike varsler resulterer i at flere kjører over fartsgrensen – men Safedrive sine kunder erfarer det stikk motsatte. De blir mer bevisste på egen fart, og føler større trygghet og kontroll i trafikken med Safedrive montert i bilen.

Enkel montering og aktivering

Safedrive Pro er svært lett å montere, noe Molly enkelt demonstrerer i videoen.

– Det finnes to forskjellige fester til bilen. Det ene er et limfeste, der du bare river av det øverste laget og setter den hvor du vil i bilen. Det andre kommer med en klype som du enkelt kan feste til for eksempel luftinntaket. Enheten har en magnet på baksiden, sånn at den enkelt fester seg.

– Det følger med en kabel til Safedrive-enheten, som du enten kan koble til via USB i bilen, eller via 12V adapter. Etterpå er det bare å plugge i ledningen for å aktivere enheten!

Som Molly forklarer i videoen, kan det ta litt tid for enheten å koble seg til satellittene første gang enheten får strøm – men sjeldent mer enn to minutter. Du vil få instrukser på skjermen som viser hvordan du aktiverer lisensen.

– Du sender en SMS som inneholder ID-nummeret på enheten din, og vil deretter få valget mellom å betale via mobilregning eller med bankkort. Det er verdt å nevne at lisensen ikke har noen som helst form for bindingstid, og du kan avslutte når som helst, forteller Molly.

Nye oppdateringer

– Nå har jeg hatt Safedrive en god stund selv, og det som er litt spennende er at enheten stadig vekk kommer med nye oppdateringer, og at den oppdaterer seg helt automatisk over internett. Det betyr at jeg når som helst kan oppleve å ha fått helt nye funksjoner, som jeg ikke hadde dagen før, forteller Molly.

I løpet av kjøreturen får vi oppdatert enheten med nyeste programvare.

– Den nyeste oppdateringen gir meg tilgang til et helt nytt dashboard, som til enhver tid viser meg gjeldende fartsgrense og min egen fart. Fartsgrensene hentes fra Statens vegvesen sin vegdatabank, og er veldig kjekk å ha på ukjente veier!

– Safedrive har også lagt inn farger i speedometeret, som gir meg direkte tilbakemelding på hvis jeg ligger over fartsgrensen. Dette kalles ISA – Intelligent Speed Assistance, og vil øke bevisstheten på egen fart for over 100.000 sjåfører, fortsetter hun.

Et svært nyttig verktøy

Funksjoner som Safedrive sine brukere allerede kjenner til, som varsling av dyr, hindringer, kontroller og fotobokser, er selvsagt fortsatt med. Man får også en nøyaktig måling av egen snittfart i automatiske trafikkkontroller, ved hjelp av GPS-en i enheten.

Molly er tydelig på hvorfor Safedrive Pro er veldig nyttig å ha i bilen.

– Enheten er svært enkel i bruk, og bare på et par trykk kan man registrere en hendelse langs veien. Mange har nok opplevd nestenulykker, uten mulighet til å varsle møtende trafikk og de som kommer etter deg.

– Denne trafikkalarmen løser dette på sekunder, og er nok den største grunnen til at Safedrive har blitt et så stort fellesskap som står samlet og passer på hverandre, sier Molly avslutningsvis.

Kjøp din Safedrive Pro her.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Det lønner seg å være medlem av Norges største fellesskap langs veien. Som Safedrive-kunde får du nå ekstra lave priser og gode tilbud på populære varer og tjenester.
Ved hjelp av data fra Nasjonal vegdatabank, vil brukere av Safedrive nå få tilgang til enda en funksjon som gir økt kontroll langs veien.
Bjørn-Aage fra Garasjetid har tatt en titt på hva som er nytt i den nyeste oppdateringen fra Safedrive.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?