Safedrive samlet inn over 540.000 kroner til TV-aksjonen

Publisert 20.10.23
av Torgeir Trapnes

Denne uken gjorde Safedrive sine ansatte en solid innsats for Redd Barna og TV-aksjonen 2023, «La barn leve i fred». Over 20 motiverte medarbeidere brettet opp ermene for å samle inn flest mulig bidrag til årets viktigste dugnad.

Over 20 motiverte medarbeidere gjorde en stor innsats for TV-aksjonen 2023.

450 millioner barn vokser opp i krigs- og konfliktområder, og det har aldri vært så mange barn på flukt i verden som i dag. Hver eneste dag blir barn utsatt for krigens brutalitet. De får ikke gå på skolen, og de blir fratatt håpet for framtiden.

I år går TV-aksjonen til å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Midlene vil gi over 100.000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred, og støtte tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn.

Som et bidrag til TV-aksjonen, har Safedrive for andre år på rad gjort en innsats for å hente donasjoner til et svært viktig formål.

– Det er så mye stygt og trist som skjer rundt i verden, og da er det fint å kunne sette av tid til å samle inn penger til de som virkelig trenger det, sier daglig leder i Safedrive, Magnus Wester om hvorfor Safedrive ønsket å bidra til årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon vil hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Foto: Redd Barna/Hurras Network

Doblet fjorårets beløp

Under fjorårets aksjon bidro Safedrive med å samle inn 240.000 til Leger Uten Grenser, og Magnus Wester forteller at Safedrive sitt mål for dugnaden var å overgå fjorårets beløp.

– Vi hadde et stort ønske om å overgå beløpet fra i fjor, da vi kun konsentrerte oss om Namsos. I år har over 20 medarbeidere hatt ansvaret med å nå ut til næringsliv i alle kommunene i Namdalen – med unntak av Flatanger og Høylandet kommune, som har organisert egne næringslivsaksjoner.

– Vi er svært fornøyde og ikke minst rørt over engasjementet til lokalt næringsliv. Ikke bare overgikk vi fjorårets beløp – men vi doblet det. I år har næringslivet i Namdalen støttet TV-aksjonen med over 540.000 kroner, kan Wester stolt fortelle.

– Samtidig er det viktig å påpeke at det ikke er for sent å støtte årets TV-aksjon. Vi håper at alle som kan, vil bidra til at barn som vokser opp i krigs- og konfliktområder vil kunne oppleve en tryggere hverdag!

Vil din bedrift bidra til TV-aksjonen? Les mer her.

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

Dette går bidragene fra årets TV-aksjon til

Bidrag fra TV-aksjonen 2023 skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal vi hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt.

Pengene går blant annet til:

  • å gi barn muligheten til å gå på skolen
  • å gjenforene barn med familien de har kommet bort fra
  • å støtte tidligere barnesoldater
  • trygge lekeområder der barn kan utfolde seg
  • hjelp til å håndtere vonde opplevelser
  • at barn som har flyktet til Norge, får en aktiv fritid

 

Ønsker du å støtte TV-aksjonen «La barn leve i fred»? Besøk giverstafett.no, eller vipps ditt beløp til 2133.

Les mer om TV-aksjonen 2023 på tvaksjonen.no

 

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Namdal Taxi opplevde over flere år en rekke bilskader som følge av viltpåkjørsler. Etter at selskapet monterte Safedrive Pro i sine kjøretøy, har de fått en helt ny hverdag.
Det lønner seg å være medlem av Norges største fellesskap langs veien. Som Safedrive-kunde får du nå ekstra lave priser og gode tilbud på populære varer og tjenester.
Molly Pettit er en kjent profil innen motor- og motorsportmiljøet i Norge. De siste årene har hun vært mye å se på TV-skjermen som motorsport-reporter.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?