Safedrive samlet inn over 540.000 kroner til TV-aksjonen

Publisert 20.10.23
av Torgeir Trapnes

Denne uken gjorde Safedrive sine ansatte en solid innsats for Redd Barna og TV-aksjonen 2023, «La barn leve i fred». Over 20 motiverte medarbeidere brettet opp ermene for å samle inn flest mulig bidrag til årets viktigste dugnad.

Over 20 motiverte medarbeidere gjorde en stor innsats for TV-aksjonen 2023.

450 millioner barn vokser opp i krigs- og konfliktområder, og det har aldri vært så mange barn på flukt i verden som i dag. Hver eneste dag blir barn utsatt for krigens brutalitet. De får ikke gå på skolen, og de blir fratatt håpet for framtiden.

I år går TV-aksjonen til å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Midlene vil gi over 100.000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred, og støtte tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn.

Som et bidrag til TV-aksjonen, har Safedrive for andre år på rad gjort en innsats for å hente donasjoner til et svært viktig formål.

– Det er så mye stygt og trist som skjer rundt i verden, og da er det fint å kunne sette av tid til å samle inn penger til de som virkelig trenger det, sier daglig leder i Safedrive, Magnus Wester om hvorfor Safedrive ønsket å bidra til årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon vil hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Foto: Redd Barna/Hurras Network

Doblet fjorårets beløp

Under fjorårets aksjon bidro Safedrive med å samle inn 240.000 til Leger Uten Grenser, og Magnus Wester forteller at Safedrive sitt mål for dugnaden var å overgå fjorårets beløp.

– Vi hadde et stort ønske om å overgå beløpet fra i fjor, da vi kun konsentrerte oss om Namsos. I år har over 20 medarbeidere hatt ansvaret med å nå ut til næringsliv i alle kommunene i Namdalen – med unntak av Flatanger og Høylandet kommune, som har organisert egne næringslivsaksjoner.

– Vi er svært fornøyde og ikke minst rørt over engasjementet til lokalt næringsliv. Ikke bare overgikk vi fjorårets beløp – men vi doblet det. I år har næringslivet i Namdalen støttet TV-aksjonen med over 540.000 kroner, kan Wester stolt fortelle.

– Samtidig er det viktig å påpeke at det ikke er for sent å støtte årets TV-aksjon. Vi håper at alle som kan, vil bidra til at barn som vokser opp i krigs- og konfliktområder vil kunne oppleve en tryggere hverdag!

Vil din bedrift bidra til TV-aksjonen? Les mer her.

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

Dette går bidragene fra årets TV-aksjon til

Bidrag fra TV-aksjonen 2023 skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal vi hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt.

Pengene går blant annet til:

  • å gi barn muligheten til å gå på skolen
  • å gjenforene barn med familien de har kommet bort fra
  • å støtte tidligere barnesoldater
  • trygge lekeområder der barn kan utfolde seg
  • hjelp til å håndtere vonde opplevelser
  • at barn som har flyktet til Norge, får en aktiv fritid

 

Ønsker du å støtte TV-aksjonen «La barn leve i fred»? Besøk giverstafett.no, eller vipps ditt beløp til 2133.

Les mer om TV-aksjonen 2023 på tvaksjonen.no

 

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Namdal Taxi reduserte viltpåkjørsler med over 80%

Namdal Taxi opplevde over flere år en rekke bilskader som følge av viltpåkjørsler. Etter at selskapet monterte Safedrive Pro i sine kjøretøy, har de fått en helt ny hverdag.

Nå lanserer Safedrive medlemsfordeler

Det lønner seg å være medlem av Norges største fellesskap langs veien. Som Safedrive-kunde får du nå ekstra lave priser og gode tilbud på populære varer og tjenester.

Tidligere bilsportutøver Molly Pettit har testet Safedrive Pro

Molly Pettit er en kjent profil innen motor- og motorsportmiljøet i Norge. De siste årene har hun vært mye å se på TV-skjermen som motorsport-reporter.