Namdal Taxi reduserte viltpåkjørsler med over 80%

Publisert 11.10.23
av Torgeir Trapnes

Namdal Taxi opplevde over flere år en rekke bilskader som følge av viltpåkjørsler. Etter at selskapet monterte Safedrive Pro i sine kjøretøy, har de fått en helt ny hverdag.

Roy Evensen-Stangvik og Namdal Taxi er svært fornøyde med Safedrive.

– Vi var plaget med ganske mange skader på grunn av viltpåkjørsler. Så fikk jeg et tips at vi måtte montere Safedrive Pro i kjøretøyene våre.

Det forteller Roy Evensen-Stangvik i Namdal Taxi.

– Jeg hadde ikke noe tro på dette til å begynne med. Det var jo den gammeldagse oppfatningen om at Safedrive kun er en radarvarsler. Vi hadde i snitt ti til femten viltpåkjørsler i året. Etter at vi monterte Safedrive i våre kjøretøy, har vi hatt to viltpåkjørsler – og det på ett og et halvt år. Så det går ikke an å si noe annet enn at dette er et kjempeprodukt, sier Evensen-Stangvik.

Skulle gjort det tidligere

Over 9000 hjortevilt har blitt påkjørt mellom 2022 og 2023, ifølge SSB. Trøndelag er blant de fylkene hvor det skjer flest viltpåkjørsler, og i den nordlige delen av fylket hvor Namdal Taxi holder til, har økningen i antall viltpåkjørsler økt med hele 55 prosent de siste par årene, opplyser Gjensidige i en pressemelding.

Roy Evensen-Stangvik forteller at Namdal Taxi skulle ønske at de hadde Safedrive Pro i sine kjøretøy tidligere.

– Jeg angrer på at vi ikke gjorde det for mange år siden. Det er mange ganger at du kommer rundt en sving, og så er veibanen sperret av vilt. Hadde vi ikke hatt Safedrive Pro, hadde vi enten måtte kjørt i grøften, eller kjørt på dyrene. En elg blir fort veldig stor, og får du den over panseret er ikke det noe særlig!

– Og likedan er det tilfeller hvor det har rast ut stein som har ligget på veien. Hadde det ikke vært for Safedrive, hadde vi kjørt rett inn i steinene. Det er helt sikkert.

Namdal Taxi opplever økt trygghet med Safedrive Pro i sine kjøretøy.

Effektive varslinger

Roy Evensen-Stangvik er positivt overrasket over hvor effektiv farevarslingen til Safedrive er, og er tydelig på hvordan fellesskapet sammen kan gjøre tjenestene enda bedre.

– Jeg er overrasket over hvor raskt vi mottar varslinger om hindringer og dyr. Er det en hindring i veien, eller hvis vi ser vilt langs veien, trykker vi bestandig på skjermen og varsler.

– Det er kjempeviktig at alle som har disse enhetene gjør dette – det gjør jo bare produktet enda bedre, oppfordrer han.

Ønsker din bedrift Safedrive Pro? Les mer her.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Ved hjelp av data fra Nasjonal vegdatabank, vil brukere av Safedrive nå få tilgang til enda en funksjon som gir økt kontroll langs veien.
Bjørn-Aage fra Garasjetid har tatt en titt på hva som er nytt i den nyeste oppdateringen fra Safedrive.
Safedrive inngår et nasjonalt partnerskap med DRIVE for å gi enda flere barn og unge en mulighet til å bli den beste versjonen av seg selv.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?