Safedrive Pro får nytt utseende og nye funksjoner

Publisert 01.12.22
av Mathias Nervik

I desember startet utrullingen av en ny og oppdatert versjon av programvaren på Safedrive Pro – Norges mest kjøpte trafikkalarm. Oppdateringen byr på betydelige endringer både på design og layout, men gir også en forsmak på hva som venter av nye funksjoner og tjenester.

Allerede på startskjermen har det skjedd ting. Safedrive Pro – Powered by Telenor.

Et enkelt trykk på skjermen aktiverer oversikten over funksjoner og tjenester. På den nye versjonen kan man varsle om dyr eller hindring allerede på første visning. Dette sparer deg for et ekstra trykk. Den nye menyen har også en pil som tar deg til side to, med oversikt over ytterligere funksjoner og tjenester.

Varsling av dyr, hindringer og kontroller
Speedometer, drivstoffpriser og veihjelp (under utvikling)

Varsler type kontroll

Trafikkalarmen vil nå skille mellom følgende kontrollvarslinger – ikke bare ved registrering, men også ved varsling. Fremover vil du få spesifisert type kontroll på enheten din:

  • Politi
  • Toll
  • Statens Vegvesen

Ved mangelfull informasjon vil varslingen dukke opp som «Kontroll» i påvente av nøyaktig data.

NB: Safedrive Pro varsler ikke promillekontroller. Brukere som forsøker å registrere en promillekontroll bryter vilkårene for bruk av tjenesten, og risikerer å bli utestengt.

God forutsigbarhet gir lavere skuldre og mindre stress i trafikkbildet

Speedometer (beta)

Resultatene fra Safedrive sin kundeundersøkelse viser at det er et stort ønske om å få et nøyaktig speedometer på enheten, gjerne i kombinasjon med gjeldende fartsgrense på veistrekningen. De fleste bilprodusenter benytter seg av en sikkerhetsmargin, og viser bevisst en høyere fart enn det bilen faktisk har. Første steg på veien blir nå å teste et GPS-speedometer, samtidig som selskapets utviklere jobber med å implementere fartsgrensen på veistrekningen. Speedometeret kan aktiveres ved å trykke på ikonet i menyen.

NB: Dersom det ligger et aktivt varsel inne, vil dette ha høyeste prioritet, og legger seg dermed over speedometeret. Varslinger om både dyr, hindringer og politikontroller vil derfor automatisk lukke speedometeret.

De aller fleste biler viser for høy fart. Denne gir deg nøyaktig fart målt med GPS.

Lanseres i puljer

Den nye programvaren lanseres i etapper, og kundene mottar en SMS noen dager i forveien. Ifølge selskapets grunnlegger, Magnus Wester, er målet er at alle Safedrivere skal ha ny programvare i løpet av januar – noe han ser frem til.

– Vi vet at mange gleder seg til å få den nye oppdateringen, og vi gleder oss veldig til å dele den med våre kunder. Noen har visst om den en god stund, og kjenner nok litt på at tiden er inne, smiler Wester.

Magnus Wester ser frem til lanseringen

Flere godbiter på tur

Dette er bare en av mange spennende oppdateringer kundene har i vente. Selskapet gjennomfører nå en intern testing av funksjoner mange har behov for – nemlig drivstoffpriser og veihelpstjeneste. Disse ligger allerede godt plassert i den nye menyen, der man også kan følge med på status på utviklingen.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Kent Sørensen har sikkerhet som yrke. Han opplever at Safedrive Pro er svært nyttig når de ansatte i Elite Sikkerhet kjører bil.
Snakker du med håndholdt mobil i bilen kan du risikere en saftig bot, samt tre prikker i førerkortet.
Det tok ikke lang tid før trafikkalarmen Safedrive Pro ble en fast kompanjong i bilen – for svært mange. Nå kjører over 70.000 biler med enheten i bilen!

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?