Er dette Norges mest populære bil-gadget?

Publisert 08.06.21
av Mathias Nervik

I Norge kjører 8 av 10 over fartsgrensen, og over 100.000 nordmenn blir bøtelagt langs veien hvert eneste år. De siste 5 årene har også 64.000 dyr blitt påkjørt av norske bilister. Det er kanskje ikke så rart at Safedrive Pro har blitt tatt i mot med åpne armer i det norske markedet?

Det tok ikke lang tid før trafikkalarmen Safedrive Pro ble en fast kompanjong i bilen – for svært mange. Nå kjører over 70.000 biler med enheten i bilen, og sjåførene varsler hverandre om farer og hindringer langs veien. Statistikken viser at både fart, bøter og viltpåkjørsler stuper nedover for brukere av trafikkalarmen. Selskapets grunnlegger, Magnus Wester, mener det handler om å gjøre sjåførene ekstra bevisste bak rattet.

– Selv om så mange som 8 av 10 kjører for fort, er det kun 1 av 10 som gjør det bevisst. Den store synderen er rett og slett uoppmerksomhet. Ved å varsle våre brukere om farer, hindringer, fotobokser og kontroller, øker oppmerksomheten langs veien – og sjåførene blir mer bevisste på egen fart, forteller Magnus. Han mener bestemt at folk flest ønsker å være lovlydige, og at trafikkalarmen bidrar til akkurat det. 

Magnus Wester mener økt oppmerksomhet bak rattet gir en tryggere trafikk.

Rykende fersk informasjon
Med over 70.000 aktive Safedrivere langs veien, har Safedrive trolig landets mest utbredte nettverk langs veien. Dette betyr at informasjonen til enhver tid er oppdatert. Sjåførene er ofte de første på stedet til å rapportere farer og hindringer, enten det er en tømmerstokk, saueflokk eller et stort hull i veibanen. Selskapet mener fellesskapet langs veien er selve nøkkelen i arbeidet for en tryggere trafikk.

– Mange har opplevd nestenulykker langs veien. Det å ikke kunne varsle både møtende trafikk og bilistene som kommer etter deg, gir en uggen følelse. Vår trafikkalarm løser dette på sekunder, og tjenesten skaper et fellesskap langs veien som står samlet og solidarisk bak hverandre, sier Wester.

Mange funksjoner – og flere på tur
Safedrive lanserer stadig nye funksjoner og tjenester. Per i dag vil trafikkalarmen Safedrive Pro varsle deg om:

• Dyr og hindringer i veibanen
• Fotobokser og snittmåling
• Alle typer kontroller – bortsett fra promille

I følge Safedrive jobber de også med en rekke spennende funksjoner og tjenester som rulles ut fortløpende i tiden som kommer. Selskapet er forsiktige med å røpe for mange detaljer, men presiserer at det er snakk om svært ettertraktede funksjoner blant egne kunder, og at disse vil bidra til ytterligere trygghet i trafikken – og smartere kjøring. Trafikkalarmen oppdaterer seg selv OTA (Over-the-air), helt automatisk.

Se unboxing og test av Norges mest kjøpte trafikkalarm:

Daniel Lindseth tester trafikkalarmen Safedrive Pro

Hvordan bidrar kontrollvarsling til en tryggere trafikk?
– Utrykningspolitiet er mer synlig i trafikkbildet enn noen gang. Dessverre er det slik at både farten, antall bøter og førerkortbeslag allikevel fortsetter å øke. Undersøkelser viser også at bøter ikke fører til positiv endring på atferd i trafikken, forteller Wester.

– Trafikkalarmen gjør deg bevisst på egen kjøring. Den pirker deg på skuldra og sier “nå må du tenke deg om, og kjøre etter forholdene og fartsgrensen”. Vi vet at trafikkalarmen, selv om den varsler om kontroller, er med på en varig og positiv bevisstgjøring av egen kjøring. Trafikkalarmen varsler selvfølgelig ikke om promillekontroller, avslutter han.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Fra 1. mars ble prisene for ulovlig mobilbruk i bilen økt med hele 49 prosent, men hva er det som betraktes som ulovlig bruk?
Etter en januar med loggen full av bekymringsmeldinger om uvettig kjøring, er politiet mektig lei. Nå tar de grep sammen med Safedrive og NMK Namdal – i håp om å få bremset ukulturen.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?