Safedrive inngår partnerskap med Team Solberg

Publisert 06.01.24
av Torgeir Trapnes

Oliver, Petter og Pernilla Solberg blir nå en del av Safedrive-familien. I 2024 skal «verdens raskeste familie» og Safedrive samarbeide om spennende aktiviteter og fremme gode holdninger til fart i trafikken blant barn og ungdom.

Oliver, Petter og Pernilla Solberg blir nå en del av Safedrive-familien. Mange nordmenn har fulgt familien i serien «Team Solberg». Foto: Discovery.

– Dette er en avtale vi lenge har drømt om å få på plass, og vi gleder oss stort til å samarbeide med familien Solberg i 2024.

Det forteller daglig leder i Safedrive, Magnus Wester, om den ferske nyheten.

Gjennom 2024 skal Team Solberg promotere Safedrive, og inngå som en viktig del av arbeidet for å fremme gode holdninger til fart i trafikken. Samarbeidet er bare ett av flere samfunnsnyttige tiltak Safedrive jobber aktivt med.

– Vi har stor tro på at gode samarbeid med relevante forbilder har den nødvendige påvirkningskraften som kreves for å skape gode holdninger i trafikkbildet. Derfor ser vi svært stor verdi i samarbeidet med familien Solberg, sier Wester.

Viktige forbilder

Safedrive er en aktiv medspiller i tiltak for tryggere trafikk og lokalsamfunn, blant annet som nasjonal DRIVE-partner. DRIVE er en ideell organisasjon som fremmer tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv drive og inspirasjon til barn og unge som trenger det mest. På bakgrunn av DNV sine beregninger, har støtten fra Safedrive tilført en samfunnsnytte på over syv millioner kroner.

Styreleder Ketil Solvik-Olsen og daglig leder i Safedrive, Magnus Wester, var svært fornøyde med å bli kåret til «Årets nasjonale partner» for DRIVE i 2023. I tillegg mottok Safedrive det synlige beviset på sitt samfunnsbidrag, i form av et samfunnsnyttesertifikat.

Wester håper at familien Solberg blir å se på utvalgte arrangement i regi av DRIVE i 2024, sammen med Safedrive.

– Oliver, Petter og Pernilla er en travel familie med mange reisedøgn i løpet av et år. Vi håper likevel at det åpner seg en mulighet for at de kan bli med oss på utvalgte arrangementer og aktiviteter – ikke minst gjennom vårt partnerskap med DRIVE.

– Her vil de ha muligheten til å møte og nå ut til mange barn og unge, og samtidig bli en del av en tettere dialog med målgruppene som er høyt representert i skadestatistikken langs norske veier. Dette mener vi er noe av det viktigste arbeidet som kan gjøres for å skape en tryggere trafikk.

Oliver Solberg er tross sin unge alder blitt en godt etablert rallysjåfør. For Safedrive blir han et viktig forbilde i arbeid for barn og unge i trafikken. Foto: Team Solberg.

Motorsport i blodet

Navnet Solberg er for mange synonymt med rallysporten. Pappa Petter er en av rallysportens største legender, og mamma Pernilla er tidligere rallysjåfør og nå sjef og organisator for Team Solberg. Oliver Solberg fører nå arven videre og har som mål å kjempe om tittelen i WRC 2-klassen i rally i 2024, som en del av Škodas motorsportsavdeling.

Til tross for sin unge alder har Oliver konkurrert i rallysirkuset i flere år. Debuten kom i det Latviske Rallymesterskapet i 2017, i en alder av femten år. I Latvia fikk Oliver lisens for å kjøre rally og rallycross, og stakk av med to seire. Siden har det gått slag i slag for den unge sjåføren, med en rekke seire og pallplasser.

Oliver forklarer at rally er en svært krevende sport, hvor kartleseren spiller en helt avgjørende rolle. Han ser likheten med Safedrive som et hjelpemiddel for sjåfører langs veien.

– I rallybilen går det fort – og det handler ofte om små marginer. Da er det essensielt at vi bruker alt vi kan av hjelpemiddel og førerstøttesystem. Noe av det viktigste i rallybilen er faktisk kartleseren, som holder meg oppdatert og informert. Ute i trafikken fungerer Safedrive litt på samme måte – man får informasjon om hva som venter rundt neste sving, sier den unge rallyføreren.

Magnus Wester påpeker at få har like stor respekt for fart som nettopp de som har fart og motor som en del av hverdagen.

– Å jobbe for å skape en tryggere trafikk er ikke nødvendigvis det motsatte av fart og lidenskap. Vi mener det er viktigere å tilrettelegge, slik at jakten etter action og adrenalin skjer i trygge omgivelser – og aldri langs veien.

Dette er et budskap familien Solberg vil være med å formidle, sier Wester avslutningsvis.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

For bare ett år siden satte selskapet seg et mål om 100.000 medlemmer i Norge i løpet av 2023. Nå er nok et hårete mål nådd, men selskapet har ingen planer om å hvile på laurbærene av den grunn.
Namdal Taxi opplevde over flere år en rekke bilskader som følge av viltpåkjørsler. Etter at selskapet monterte Safedrive Pro i sine kjøretøy, har de fått en helt ny hverdag.
Safedrive utvider sin detaljhandel-satsing, og inngår et samarbeid med Thansen. Med sine 42 utsalgssteder, vil Safedrive Pro bli del av produktsortimentet i Thansen-butikker over hele landet.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?