I rallybilen har Oliver kartleser – i trafikken bruker han Safedrive

Publisert 26.02.24
av Torgeir Trapnes

Selv verdens beste sjåfører setter pris på god hjelp i bilen. Hør Oliver Solberg fortelle hvorfor han har stor nytte av Safedrive i bilen!

Med kartleser i rallybilen og Safedrive i privatbilen, vet Oilver Solberg alltid hva som venter rundt neste sving.

– I rally går det ekstremt fort, og det er små marginer som skiller mellom et trofé eller tap – eller det som verre er.

Det forteller Oliver Solberg, som har gått i pappa Petters fotspor og gjør karriere av motorsport. Er det noe Oliver har lært, så er det å ha respekt for fart og krefter. Derfor spiller kartleseren en stor rolle hver gang han setter seg bak rattet.

– I rallybilen forklarer kartleseren meg nøyaktig hvor veien går. Vissheten om hva som venter oss ute i løypa er uten tvil helt avgjørende. Skal man tjene det ekstra halvsekundet eller vite hvordan man skal angripe den neste svingen, er jeg helt avhengig av informasjonen som jeg mottar fra kartleseren.

Hør Oliver Solberg fortelle hvorfor han har stor nytte av Safedrive i bilen!

Et viktig hjelpemiddel i trafikken

Utenfor løypa har ikke Oliver en kartleser å støtte seg på, men han har stor nytte av Safedrive Pro, som forteller hva som venter langs veien.

– Forskjellen fra rallybilen og privatbilen er stor. Ute i trafikken er jeg alene, og da er Safedrive en stor trygghet.

Er det noe Oliver setter særlig stor pris på, så er det fellesskapet Safedrive består av.

– Safedrive har et kjempestort fellesskap som passer på hverandre i trafikken. Man kjenner seg mye tryggere, og man kan kjøre roligere og finere på veien. Alt som blir varslet dukker opp på skjermen, og det er kjempebra!

Vil fremme gode holdninger til fart i trafikken

I 2024 skal familien Solberg og Safedrive samarbeide om spennende aktiviteter og fremme gode holdninger til fart i trafikken blant barn og ungdom. Sammen med Oliver, Petter og Pernilla Solberg ønsker Safedrive å skape et tettere dialog med målgruppene som er høyt representert i skadestatistikken langs norske veier. Oliver er tydelig på at samarbeid og dialog er nøkkelen for å skape en tryggere trafikk, og er tydelig i sin oppfordring:

– Safedrive har lykkes med å skape en plattform for rask og effektiv kommunikasjon mellom trafikantene. Hver gang jeg starter bilen er jeg automatisk med i et fellesskap som passer på hverandre, og det burde du bli en del av også!

Bli en del av Norges største fellesskap langs veien!

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Oliver, Petter og Pernilla Solberg blir nå en del av Safedrive-familien. I 2024 skal «verdens raskeste familie» og Safedrive samarbeide om spennende aktiviteter og fremme gode holdninger til fart i trafikken blant barn og ungdom.
Hvert år deltar titusener på Gatebil for å oppleve fart, spenning og dramatikk på banen. Nå går aktørene sammen for å få råkjøringen bort fra veiene – og inn på banen.
Våren 2023 inngikk Safedrive et nasjonalt partnerskap med den ideelle organisasjonen DRIVE. Nå har DRIVE kåret Safedrive til «Årets nasjonale partner».

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?