NYHET - Varsler nå også i Sverige!

Gode råd for en tryggere høstferie

Publisert 30.09.21
av Tor Henrik Bruun

Høstferien er rett rundt hjørnet, og for mange av oss betyr det bilturer til hytta, fjellet, eller for å besøke familie. Da er det viktig at man planlegger turen godt, og er skodd for forholdene. Her er våre råd til en tryggere høstutfart!

Les videre

Safedrive Pro

Uke 40 og 41 er høstferieukene her til lands, og mange nordmenn vil tilbringe mye tid bak rattet. Da er det ekstra viktig å være obs på utfordringene man kan møte på. Fredag før høstferien er den travleste utfartsdagen, og er tradisjonelt en av de verste ulykkesdagene i trafikken på denne tiden av året. I 2019 var det 1.500 trafikkulykker fredag før høstferien, og norske bilister krasjet for en halv milliard kroner i løpet av de to ferieukene, i følge Tryg Forsikring.

Man kan derfor spare seg unødig tid bak rattet ved å planlegge både reiserute og avreisetidspunkt. I stedet for å sette seg i bilen rett etter skole og jobb fredag ettermiddag, kan man utsette avreise til senere på kvelden, eller morgenen etter. Det kan også oppstå køer på tidspunkt det normalt sett er mindre trafikk, slik som midt i uken.

I høstferien må man regne med store køer fra de store utfartsårene.

For de av oss som trekker til fjells i høstferien, er det viktig å følge med på værmeldingen. Reiser man til et område der det er fare for snø, bør man vurdere å legge om til vinterdekk før man drar ut på tur. Du er selv ansvarlig for at bilen er forsvarlig å kjøre, og grov uaktsomhet kan medføre bøter og førerkortbeslag. I tillegg risikerer du at forsikringsselskapet avkorter eller ikke utbetaler erstatning.

Piggdekk skal ha minimum 3 millimeter mønsterdybde. I Nord-Norge kan man bruke piggdekk fra 15. oktober, mens det for resten av landet er 1. november som gjelder. Forskriftene tillater bruk av piggdekk før de fastsatte datoene – dersom man mener forholdene krever det.

Vi i Safedrive oppfordrer derfor våre kunder å være ekstra påpasselige å varsle om farer og hindringer langs veibanen nå i høstferien. Ved å varsle vil andre brukere i nærområdet få opp et varsel i god tid, og ha mulighet til å justere farten ut fra informasjonen de mottar på sin enhet. Som kunde hos Safedrive har du også elggaranti. Kjører du på elg, rein, rådyr eller hjort som vi ikke har varslet om, dekker Safedrive egenandelen din. Les mer om vår elggaranti her.

Er du usikker på hvordan du varsler om dyr og hindringer i veibanen? Se denne videoen for mer informasjon:

Safedrive Pro

Del artikkelen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Anbefalte artikler

Farevarsling og elggaranti

Våre kunder nyter i dag robuste tjenester slik som varsling av kontroller og fotobokser – men vi har i tillegg lansert farevarsling.

Safedrive – Din guide til tryggere og effektiv kjøring (Infografikk)

Visste du at vi i Norge har verdens desidert høyeste fartsbøter? Bøtesatsene her til lands er faktisk 6,4 ganger dyrere enn i Danmark, viser statistikk fra Verve Research.

GPS Radar blir til Safedrive

GPS Radar blir totalforvandlet til Safedrive. Vi tilbyr fortsatt kontrollvarsling, og utvider våre tjenester og garantier med farevarsling!
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ikke gå glipp av viktig informasjon. Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

safedrive

Kundeservice

© 2021 Safedrive AS - Nettside av Fjellvann