Banekjøring – beste medisin mot råkjøring?

Publisert 03.02.22
av Tor Henrik Bruun

For syvende år på rad ble Vikingtreffet gjennomført i bakkene i Golsfjellet. Safedrive var tilstede hele helgen for å både se, og delta, på lek og moro med små og store kjøretøy.

Banekjøring på Golsfjellet

Å jobbe for å skape en tryggere trafikk er ikke nødvendigvis det motsatte av fart og moro. Dialog og tilrettelegging med målgruppene som er høyt representert i skadestatistikken er noe av det viktigste arbeidet som gjøres for å skape en tryggere trafikk.

Vikingtreffet er et arrangement driftet av 4×4 Norway, som legger opp til lovlig og actionfylt kjøring i trygge omgivelser. Dette gir en fantastisk mulighet for å få utløp for både nysgjerrighet og jakt etter ekstra adrenalin. Vi i Safedrive ser Vikingtreffet som et viktig arrangement, og fant det svært naturlig å stille opp – både for å vise støtte og for å lære enda mer om en målgruppe vi ønsker å bli bedre kjent med.

Ikke bare fart og råkjøring

Vikingtreffet (4×4 Norway) er et arrangement for motorinteresserte, hvor deltakere får muligheten til å dyrke sin lidenskap med likesinnede på isbane og vanlige kjørebaner på fjellet. Dette er en gyllen anledning for å teste hva egne kjøretøy er gode for, både når det kommer til fremkommelighet, fart, mobilitet og kraft – i trygge omgivelser.

Våre representanter ble imponerte over dugnadsånden i Gol, og de fine sikkerhetstiltakene som ble fulgt opp: Tauetjenester, mannskap fra Røde Kors, mekanikere og frivillige. Alle som trengte hjelp fikk hjelp – raskt!

Våre representanter på stand i Storefjell Resort

Mer av dette, takk!

Vikingtreffet blir et av flere arrangement Safedrive kommer til å besøke i 2022. Vi ser at banekjøring er med på å dempe behovet for utfordrende kjøring på offentlige veier, og kommer til å støtte slike arrangement så lenge vi ser de positive effektene.

Vi er på stadighet på utkikk etter flere treff og arrangementer som bidrar til at trafikanter får dyrket sin lidenskap i trygge omgivelser. Har du tips til noen vi burde besøke? Ta kontakt med oss på e-post!

En ting er sikkert! Storfjellet i Gol – we’ll be back!

Safedrive sitt eget (trygge) leketøy for anledningen!
Del artikkelen:

Anbefalte artikler

En ny farevarslingsfunksjon, en styrket omsetning og kjendisbesøk, var blant høydepunktene for det Namsos-baserte selskapet i 2021.
Høstferien er rett rundt hjørnet, og for mange av oss betyr det bilturer til hytta, fjellet, eller for å besøke familie. Her er våre råd for en tryggere høstutfart!
Etter en januar med loggen full av bekymringsmeldinger om uvettig kjøring, er politiet mektig lei. Nå tar de grep sammen med Safedrive og NMK Namdal – i håp om å få bremset ukulturen.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?