Hils på «drifter’n fra Rakkestad»: Tor-Anders Ringnes

Publisert 03.05.24
av Torgeir Trapnes

Safedrive inngår partnerskap med en av Norges mest profilerte driftingutøvere, Tor-Anders Ringnes. Sammen vil Ringnes og Safedrive rette fokus på gode holdninger til fart i trafikken blant både små og store.

Tor-Anders Ringnes viser stolt frem sin Toyota GR Supra. Her avbildet med sitt team: Rune Syversen (mekaniker) og Eriane Wennevold (fotograf).

– Safedrive verdsetter samarbeid vi mener kan skape positive ringvirkninger i trafikkbildet, og Tor-Anders Ringnes er et stort forbilde for mange, og et viktig talerør mot risikoutsatt ungdom. Vi er derfor svært glade for å få til et partnerskap for den kommende sesongen.

Det forteller daglig leder i Safedrive, Magnus Wester, om profilen som nå inngår et partnerskap med Safedrive.

Tor-Anders Ringnes startet sladde-karrieren på besteforeldrenes jorde, og har gjennom flere år vært en av de de ledende drifting-profilene her til lands. Drifter’n i fra Rakkestad ser fram til den kommende sesongen i gul «Safedrive-bil», og ble rørt når hans Toyota GR Supra ble avduket under Oslo Motor Show i oktober.

– Vi avduket den knallgule bilen på Oslo Motor Show, og jeg må si at resultatet ble kjempebra! I forkant hadde jeg jo sett skisser, men det er noe helt annet å se bilen foran seg. Nå ser jeg bare fram til å sette meg bak rattet og gjøre det jeg kan aller best.

Den kommende sesongen vil Tor-Anders Ringnes konkurrere i gult. Videoproduksjon: Didrik Fagerås.

Stor påvirkningskraft

Magnus Wester beskriver Tor-Anders som en viktig ambassadør for Safedrive sitt arbeid, og framhever at Ringnes vil fylle en viktig rolle for å nå ut til særlig bil- og fartsglade ungdommer.

– Tor-Anders er først og fremst en eksepsjonell drifter. Man blir målløs av å se hva han får til på fire hjul. Hans unike standing i bilsportmiljøet vil gjøre ham til en viktig ambassadør med stor rekkevidde mot en viktig målgruppe vi ønsker skal tilegne seg gode holdninger.

– Vi i Safedrive jobber jo hver dag med å få folk trygt frem, og hjelpe alle med å unngå ulykker og overraskelser langs veien. Men, vi er ganske klare på at trafikksikkerhet ikke trenger å være et motstykke til fart og spenning. Det er bare viktig at det skjer der det hører hjemme, nemlig på banen.

En svært ivrig Tor Anders Ringnes er godt i gang med å varme opp dekkene til årets sesong!

Dette budskapet stiller Tor-Anders Ringnes seg bak.

– Jeg møter svært mange bilinteresserte gutter og jenter, både på konkurranser og andre arrangement. I tillegg følger de ivrig med på Snapchat, TikTok og YouTube. Dette er herlig ungdom som elsker eksos og svidd gummi, og det er superviktig at vi klarer å ta vare på dem ved å veilede dem riktig.

– Spesielt viktig er det å respektere lidenskapen for fart og spenning, men samtidig sørge for at denne lidenskapen leves ut «på banen» med trygge rammer og omgivelser. Jeg føler meg virkelig hjemme i Safedrive som har tatt samme standpunkt i arbeidet med å få den farlige kjøringen bort fra veiene.

Det koster å svi gummi

Drifting er en motorsportsgren hvor man kjører en hel bane eller en sekvens med svinger i sladd. Drifting er også den eneste motorsporten som er basert på dommere. Dommerne dømmer utøverne på vinkel, fart og røyk.

Da er det kanskje ikke så rart at motorsportsgrenen bokstavelig talt svir gummi. Tor-Anders forteller at det går med 150.000-200.000 kroner i løpet av en sesong – bare på bildekk.

– Drifting er en kostbar sportsgren, og man må beregne betydelige utgifter på dekk. Det er naturligvis store krefter i sving når vi kjører, og bakdekkene holder gjerne bare én langside på banen før de må skiftes ut. Da ender man fort opp på sekssifrede beløp i årlige utgifter.

– For å kunne konkurrere innen drifting er man derfor helt avhengig av gode sponsor- og partneravtaler, noe jeg nå har fått med Safedrive, forteller en fornøyd Tor-Anders.

Kanskje vil en bigeskjeft som artist også bidra til satsingen for Tor-Anders. Nylig slapp ham ut låta «Mekke bil» sammen med suksess-duoen Hagle. I skrivende stund er låta blitt strømmet over 800.000 ganger på Spotify.

Tor-Anders Ringnes debuterer som artist, sammen med Hagle. Musikkvideo av: Fredrik Heggelihaugen.

Følg Tor-Anders Ringnes på Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok og YouTube.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Oliver, Petter og Pernilla Solberg blir nå en del av Safedrive-familien. I 2024 skal «verdens raskeste familie» og Safedrive samarbeide om spennende aktiviteter og fremme gode holdninger til fart i trafikken blant barn og ungdom.
Hvert år deltar titusener på Gatebil for å oppleve fart, spenning og dramatikk på banen. Nå går aktørene sammen for å få råkjøringen bort fra veiene – og inn på banen.
Våren 2023 inngikk Safedrive et nasjonalt partnerskap med den ideelle organisasjonen DRIVE. Nå har DRIVE kåret Safedrive til «Årets nasjonale partner».

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?