Bli kjent med Sara Haro – vår nye ambassadør

Publisert 16.05.24
av Torgeir Trapnes

Når Safedrive nå ekspanderer til Sverige, er det med intet mindre enn selveste Sara Haro på laget – kjent for mange fra Netflix-serien «Hyperdrive». Bli bedre kjent med den svensk-amerikanske drifting-stjernen!

Sara Haro er blitt et kjent navn innen driftingmiljøet.

– For oss var det en selvfølge å få med oss Sara som vår ambassadør når vi nå ekspanderer vårt fellesskap langs veien til Sverige. Sara har en stor profil blant bilinteresserte i både Sverige og her til lands, og hun er et stort forbilde i driftingmiljøet.

Det forteller markedsdirektør i Safedrive, Mathias Nervik, om profilen som nå inngår et partnerskap med Safedrive.

Sara Haro har over flere år bygd seg opp en følgerskare på Instagram i både Skandinavia og USA, hvor hun dokumenterer livet bak rattet – både som lastebilsjåfør og drifter.

Det var nettopp gjennom Instagram hun ble kontaktet av Netflix-produksjonen «Hyperdrive». Serien følger motorsportsjåfører fra hele verden som konkurrerer mot hverandre på en av de største bilhinderbanene som noensinne er bygget.

Sara bar “underdog”-etiketten blant deltakerne, da hennes V6 Mustang møtte noen av de best forberedte drift- og racerbilene som man kan forestille seg. Sara gjorde en god profil, og utmerket seg blant langt mer meriterte utøvere. Serien ble en stor suksess for Netflix, og for Sara har det siden gått slag i slag.

Sara Haro ble ble for alvor kjent gjennom Netflix-suksessen «Hyperdrive». Foto: Netflix.

Fant seg selv i motorsporten

Sara ble født i Tampa i Florida i 1995. Da hun var ett år ble foreldrene skilt, og hun flyttet til Sverige med moren. Oppveksten i Sverige skulle vise seg å bli utfordrende for Sara, som ble sett på som annerledes som amerikansk. Dette skulle vise seg å gi henne en verdifull styrke og motivasjon da hun noen år senere flyttet tilbake til USA.

– Jeg bestemte meg for å flytte til USA for å bli kjent med faren min etter ungdomsskolen. Faren min gjorde meg interessert i biler, og han visste at jeg likte racing.

Faren, som så en gryende interesse for motorsport i Sara, lot henne dølge drømmen om et liv bak rattet, og skaffet henne en Mustang som gave når hun fullførte skoleløpet.

Sara Haro og hennes 2014-modell Mustang.

– Det er en Mustang fra 2014, med V6-motor. Jeg fikk den da jeg fullførte skolen, som en «Graduation Gift». Det er ikke den kraftigste bilen, men den betyr svært mye for meg.

Motorsporten betyr også mye for Sara, og har gitt henne et sted å føle seg hjemme.

– Når man går ut av bilen etter å ha driftet, og hele kroppen skjelver, tenker man «Så gøy, dette vil jeg gjøre igjen!». Jeg bare elsker adrenalinet.

På Gatebil tar Sara Haro publikum med på såkalte «taxi-turer» på banen. Foto: Gatebil.

Samarbeider med Gatebil

I tillegg til å være ambassadør for Safedrive, er Sara også tilstede på flere Gatebil-arrangementer som offisiell Gatebil-sjåfør.

– Jeg elsker å delta på Gatebil! Her møter vi massevis av bilinteresserte deltakere, og vi opplever fart og spenning ute på banen. Gatebil har en unik standing både i Sverige og Norge, og er definitivt stedet å besøke hvis man er interessert i motorsport.

Følg Sara Haro på Instagram.

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Oliver, Petter og Pernilla Solberg blir nå en del av Safedrive-familien. I 2024 skal «verdens raskeste familie» og Safedrive samarbeide om spennende aktiviteter og fremme gode holdninger til fart i trafikken blant barn og ungdom.
Hvert år deltar titusener på Gatebil for å oppleve fart, spenning og dramatikk på banen. Nå går aktørene sammen for å få råkjøringen bort fra veiene – og inn på banen.
Våren 2023 inngikk Safedrive et nasjonalt partnerskap med den ideelle organisasjonen DRIVE. Nå har DRIVE kåret Safedrive til «Årets nasjonale partner».

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?