Oliver og Petter Solberg stiller til duell i Karlstad

Publisert 10.06.24
av Torgeir Trapnes

Motorsportprofil og Safedrive-ambassadør Petter Solberg gjør comeback i EM-runden i Rally Karlstad. Her blir hans største konkurrent sønnen Oliver.

I BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia stiller både Petter og Oliver i Safedrive-drakta for første gang!

Når BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024 går av stabelen i Karlstad 13.- 15. juni, stiller en heltent Petter Solberg til start. Det er første gang på nesten fem år at den tidligere verdenseneren kjører på mesterskapsnivå.

– Bilen roper på meg hver gang jeg er i verkstedet mitt. Det er som den trygler meg om å bruke den. Og det kan man jo ikke bare ignorere, sier Petter Solberg med glimt i øyet.

I Karlstad får Petter med seg Jonas Andersson som kartleser. Svensken har tidligere hjulpet Mads Østberg til en VM-rundeseier og landsmannen Pontus Tidemand til WRC2-tittel. Solberg og Andersson har aldri før konkurrert i samme bil.

i 2005 vant Petter Solberg Rally Sweden. Kanskje vil vi se ham klatre helt til topps i Karlstad? Foto: Petter Solberg/Facebook.

Men seier i comebacket tror ikke Solberg helt på.

– Jeg starter ikke løpet for å vinne. Målet er å lage show og nyte kjøringen. Vi vet at det er mange veldig raske førere i rally-EM og at kampen om seier blir beintøff. Det nærmer seg fem år siden sist jeg kjørte løp. Det er ikke bare å slå på farten som er i mesterskapet etter så lang tid borte.

Følger sønnen Oliver tett

Petter fikk påvist sykdommen sarkoidose i 2017. Sykdommen påvirket lunger, syn og energi, og i 2019 valgte den norske rallyprofilen å legge opp. Siden den gang har spydebergingen sammen med kona Pernilla konsentrert seg om å følge sønnen Olivers karriere.

Oliver har tross sin unge alder blitt godt etablert i rallysirkuset, og har blant annet klatret til topps i det nordiske mesterskapet i rallycross, Rally Estland i R5-klassen, og fjorårets Royal Rally of Scandinavia.

Oliver er tydelig på hva målet er i når han stiller til start mot pappa Petter.

– Å slå ham, selvfølgelig. Og å vinne hele løpet.

– Dette var min idé. Siden jeg kjører for Škoda nå og ikke kan bruke bilen jeg vant med i fjor, sa jeg til pappa at han burde bruke den.

– Og med en gang alt var i orden for ham, måtte jeg finne en løsning for å kjøre rallyet selv også.

Oliver Solberg stakk av med seieren i Royal Rally of Scandinavia i 2023. Foto: BAUHAUS Royal Rally Of Scandinavia.

Ønsker revansje

Petter og Oliver Solberg har kjørt mot hverandre kun én gang tidligere. Det var under pappa Petters aller siste løp, i Wales Rally Storbritannia. Her var pappa Petter best i WRC2-klassen og tok 10.-plassen, mens Oliver, som debuterte i VM-sammenheng, måtte bryte.

Oliver ønsker naturligvis revansje.

– Nå er det på tide med litt hevn, gliser Oliver.

– Neida. Det kommer bare til å bli veldig morsomt å konkurrere sammen med pappa igjen. Tidene vil nok bli ekstra spennende denne gangen. På slutten av fartsprøvene blir det hans tider jeg kommer til å se etter først.

Lett kommer det ikke til å bli, ifølge Oliver.

– Vi kjørte litt sammen i løpet av vinteren, og han har det fortsatt i seg. Pappa var fortsatt veldig rask. Men han snakket mye om notene. Det kommer nok til å bli vanskelig og uvant for ham å sette all lit til notene igjen etter så lang tid borte, mener Oliver Solberg.

Mamma Pernilla har også en sentral rolle under Royal Rally of Scandinavia. Hun er president for rally-VM-kommisjonen i det internasjonale bilsportforbundet. Pernilla ble utnevnt på bakgrunn av sin store erfaring, blant annet som rallyfører og teamsjef for Petter Solbergs VM-satsing i rallycross.

I sin rolle vil hun bli en kontaktperson for alle deler av rallysporten, fra teamene og arrangørene, til førerne og bilfabrikkene.

I forkant av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024 har Petter avduket sin Safedrive-gule Volkswagen! Foto: Petter Solberg/Facebook.

Vi ønsker familien Solberg masse lykke til – og uavhengig av hvem som kommer best ut av far- og sønn-duellen, håper vi at både Petter og Oliver får en kjempefin opplevelse, og kommer trygt fram til målstreken!

Les mer om Safedrive sitt samarbeid med «verdens raskeste familie»

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Selv verdens beste sjåfører setter pris på god hjelp i bilen. Hør Oliver Solberg fortelle hvorfor han har stor nytte av Safedrive i bilen!
Oliver, Petter og Pernilla Solberg blir nå en del av Safedrive-familien. I 2024 skal «verdens raskeste familie» og Safedrive samarbeide om spennende aktiviteter og fremme gode holdninger til fart i trafikken blant barn og ungdom.
Hvert år deltar titusener på Gatebil for å oppleve fart, spenning og dramatikk på banen. Nå går aktørene sammen for å få råkjøringen bort fra veiene – og inn på banen.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?