Lanserer Norges viktigste og tryggeste bilspill

Publisert 24.06.24
av Torgeir Trapnes

Safedrive lanserer Norges beste, tryggeste og viktigste belønningsprogram for trafikksikker kjøring. – Vi vil belønne sjåfører for å kjøre etter fartsgrensene. Vi tror gulrot fremfor pisk kan skape større og viktige endringer i trafikken, sier gründer og daglig leder i Safedrive, Magnus Wester.

Safedrive Reward er et belønningsprogram som premierer god atferd langs veien.

– Vi vet at uoppmerksomhet og høy fart er hovedårsaken til at liv går tapt på norske veier. Et liv tapt i trafikken er et liv for mye, sier styreleder i Safedrive og tidligere samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen.

Safedrive er en varslingstjeneste som nå er installert i godt over 100.000 kjøretøy – og brukes av nærmere 200.000 brukere. Tjenesten går ut på at brukerne varsler om hindringer i veibanen, dyr og fartskontroller. Enheten varsler også om fotobokser og strekningsmålinger.

Styreleder Ketil Solvik-Olsen og daglig leder i Safedrive, Magnus Wester, i forbindelse med kåringen av «Årets nasjonale partner» av DRIVE.

Selskapet har vært kritisert for deres botgaranti, hvor selskapet har betalt boten til de som har blitt tatt i fartskontroll som selskapet ikke har varslet om. Botgarantien blir nå historie, og er varslet fjernet fra og med 15. august. Til erstatning kommer belønningsprogrammet Safedrive Reward, som byr på flere rabatter og fordeler for Safedrives brukere, i tillegg til en konkurranse med store pengepremier.

– Med Safedrive Reward snur vi opp ned på tankegangen rundt fart. Fremfor tro på pisk har vi mer tro på at gulrot skaper større endring. Vi ønsker nå å belønne de sjåførene som kjører etter fartsgrensene og på den måten bidrar til å skape tryggere kjøreturer og veier for både seg selv og fellesskapet i trafikken, sier Wester.

Én million grunner til å holde fartsgrensen

For å være med i Safedrive Reward må du melde deg på konkurransen. Safedrive Reward vil, for de som samtykker til det, måle kjøringen via enheten som er installert i kjøretøyet. Her vil alle brudd og etterlevelse av fartsgrenser registreres. De som holder seg til fartsgrensene vil samle poeng og delta i trekninger med pengepremier.

 

På «Min side» kan man til enhver tid følge med på sin kjøreprofil. NB! Safedrive Reward er i beta-fase. Muligheten til å følge med på din egen kjøreprofil vil derfor bli lansert til høsten. I mellomtiden kan du sørge for å følge med på alle trekninger inne på Min side.

Safedrive vil ukentlig ha trekninger hvor vi deler ut 10 000 kroner til en velfortjent vinner blant våre brukere. Det er bare de som har holdt fartsgrensene som får delta i trekningen, presiserer Wester.

– Men, vi vil også bidra til å skape endring hos de som kanskje ikke klarer å komme seg på grønt en uke. Enheten i bilen gir sjåføren kontinuerlig tilbakemelding på om farten er riktig. Gjennom de dataene vi samler inn vil vi kunne fortelle sjåføren helt konkret hvor de bør være ekstra påpasselige – for eksempel vil det kunne være at man oftere bryter fartsgrensen i 80-soner enn ellers. Dette kaller vi en kjøreprofil, som brukeren til enhver tid vil ha mulighet til å sjekke på Min side.

Ved å gi sjåføren konkrete tilbakemeldinger kan man gjøre vedkommende mer bevisst på egen kjøring, som igjen kan bidra til reell endring, sier Safedrive-gründeren.

– Med Safedrive Reward er det over en million grunner til å forbedre kjøringen, og holde seg til fartsgrensene, supplerer styreleder Ketil Solvik-Olsen.

Kjøreprofilen hentes direkte fra enheten – som til enhver tid indikerer om farten er riktig!

For de som måtte lure: man trenger ikke være redd for at et øyeblikks uoppmerksomhet vil ødelegge vinnersjansene.

– Dette handler om det generelle kjøremønsteret over tid. Vi må ta høyde for eventuelle svakheter, spesielt nå som Safedrive Reward fortsatt er under utvikling. Dette kan handle om uriktig data vi mottar fra Nasjonal vegdatabank, eller områder der enheten kan miste signal i noen sekunder. Det skal ikke våre kunder lide av, og vi har derfor lagt inn noen sikkerhetsmarginer. Vårt overordnede mål er naturligvis å gjøre våre brukere til de aller tryggeste sjåførene på veien, men et øyeblikks uoppmerksomhet vil ikke ødelegge vinnersjansene etter flere uker med god atferd. Vi kommer til å lære mye av innkjøringen, poengterer Wester.

I tillegg til de ukentlige trekningene planlegger Safedrive halvårlige supertrekninger med én million kroner i potten.

– Denne konkurransen har flere vinnere enn bare de som vinner penger. Dette vil kunne være en «game changer» for trafikksikkerhetsarbeidet, som kan gi oss flere oppmerksomme og ansvarlige sjåfører. Forhåpentligvis kan vi på den måten redusere antallet ulykker med hardt skadde og drepte, avslutter Solvik-Olsen.

Gå til «Min side» for å aktivere Safedrive Reward og for å følge med på alle kommende trekninger!

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Selv verdens beste sjåfører setter pris på god hjelp i bilen. Hør Oliver Solberg fortelle hvorfor han har stor nytte av Safedrive i bilen!
Safedrive, Norges største fellesskap langs veien, rigger selskapet for videre vekst med en politisk tungvekter på laget.
Ved hjelp av data fra Nasjonal vegdatabank, vil brukere av Safedrive nå få tilgang til enda en funksjon som gir økt kontroll langs veien.

You are entering the English edition of Safedrive.no

Would you like to go to the Norwegian edition?