Tidligere bilsportutøver Molly Pettit har testet Safedrive Pro

Publisert 19.04.22
av Mathias Nervik

Molly Pettit er en kjent profil innen motor- og motorsportmiljøet i Norge, først og fremst som profesjonell bilsportutøver. De siste årene har hun vært mye å se på TV-skjermen som motorsport-reporter og programleder på NRK og Viasat 4.

Molly Pettit tester trafikkalarmen Safedrive Pro

Varsler om farer og hindringer langs veien

Safedrive Pro lanserte i 2021 en helt ny farevarslingsfunksjon som varsler om dyr, farer og hindringer langs veibanen. En livreddende funksjon for både to- og firebeinte.

– Noe av det som kanskje skremmer meg mest langs veien, spesielt når det er mørkt, er dyr langs veien, forteller Molly. Vi har alle sett bilder av hvor stygt det kan bli om man kolliderer med et stort dyr. Det er en grusom opplevelse både for dyret og sjåføren. At brukere av trafikkalarmen kan varsle hverandre om dyr de har observert gir ekstra trygghet, fortsetter hun.

I dag er det over 60.000 aktive brukere av Safedrive Pro. Det betyr at Safedrive har Norges største nettverk av trafikkinformanter, og er ofte de første til å kartlegge hindringer, farer og uregelmessigheter langs veien. Dette kan være dype hull, høye kanter, veiarbeid, søppel, glass, stokker, steiner, kvister og lignende.

– Å bli varslet om et ras like rundt neste sving har stor innvirkning på hvilken reaksjon man får når man møter raset. Det kommer ikke like brått på, og man planlegger kjøringen inn mot hindringen. Dette har også mye å si for de som ligger bak deg, sier den erfarne sjåføren.

8 av 10 kjører for fort

I Norge kjører dessverre 8 av 10 over fartsgrensen, og hvert eneste år er det over 100.000 nordmenn som blir bøtelagt langs veien. Selv om så mange kjører fort fort, er det bare 1 av 10 som sier de gjør det bevisst. Det vil si at mye av fortkjøringen skjer ubevisst. Molly tror trafikkalarmen kan være med å bidra til et mer bevisst forhold til egen kjøring.

– Når vi er ute å kjører nå, så har det ved et par anledninger kommet opp melding om kontroll. Da får vi opp kontroller med avstander på opptil en halvannen mil unna. Da begynner man med engang å reflektere over egen kjøring. Hvor fort kjører jeg? Og det er ikke slik at man kjører raskest mulig inn mot kontrollen, heller omvendt. Man begynner å tenke på egen kjøring og blir mer bevisst på trafikkbildet. Det starter en prosess, og det synes jeg er fint med denne enheten. Den er alltid med deg i bilen, og holder deg bevisst.

Bidrar kontrollvarsling til tryggere trafikk?

Utrykningspolitiet er mer synlig i trafikkbildet enn noen gang. Dessverre er det slik at både farten, antall bøter og førerkortbeslag allikevel fortsetter å øke. Undersøkelser viser også at bøter ikke fører til positiv endring på atferd i trafikken.

– Trafikkalarmen gjør meg bevisst på egen kjøring. Den pirker meg på skuldra og sier “nå må du tenke deg om, og kjøre etter forholdene og fartsgrensen”. Jeg tror trafikkalarmen, selv om den varsler om kontroller, kan være med på en varig og positiv bevisstgjøring av egen kjøring.

Hva er konklusjonen?

– Trafikkalarmen er enkel å montere, starter automatisk når bilen starter – og den varsler deg om det den skal. Om du ønsker å bli en mer bevisst sjåfør, og ha det litt tryggere langs veien, er dette enheten for deg!

Del artikkelen:

Anbefalte artikler

Banekjøring – beste medisin mot råkjøring?

For syvende år på rad ble Vikingtreffet gjennomført i bakkene i Golsfjellet. Safedrive var tilstede hele helgen for å både se, og delta, på lek og moro med små og store kjøretøy.

Hva skjer hvis du blir tatt for råkjøring?

I Norge kjører 8 av 10 kjører over fartsgrensen, og hvert eneste år blir over 100.000 norske sjåfører tatt i fartskontroll. I tillegg mister flere tusen førerkortet. Men hvordan er det egentlig å bli stoppet av Utrykningspolitiet?
Politiet + Safedrive = Sammen om tryggere trafikk

Stor økning av bekymringsmeldinger om uvettig kjøring

Etter en januar med loggen full av bekymringsmeldinger om uvettig kjøring, er politiet mektig lei. Nå tar de grep sammen med Safedrive og NMK Namdal – i håp om å få bremset ukulturen.